WooCommerce – Cel mai bun modul de eCommerce pentru WordPress

//WooCommerce – Cel mai bun modul de eCommerce pentru WordPress
  • Modulul ideal de eCommerce

WooCommerce – Cel mai bun modul de eCommerce pentru WordPress

Comerțul online este un domeniu economic în creștere permanentă. Doar în anul 2017 s-au înregistrat peste 1.66 miliarde de cumpărători online, iar previziunile pentru anii următori arată o creștere continua, depășind cifra de 2 miliarde la începutul anului 2020. Datele referitoare la numărul de vânzări pe internet relevă o tendință asemănătoare: potrivit site-ului shopify.com, ne putem aștepta că în 2021 comerțul de acest tip va înregistra la nivel global o cifră de afaceri de 4,5 miliarde de dolari.

După cum este de așteptat, valoarea cumpărăturilor online din Romania este și ea în creștere; conform gpec.ro, în 2017 în Romania, s-au înregistrat vânzări online în valoare de 2,8 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o creștere cu 40% față de 2016, asta fără a pune la socoteală piața de servicii, produse digitale sau rezervări. O rată de 40% înseamnă una dintre cele mai mari creșteri de acest fel din Uniunea Europeană.

Concluziile care pot fi extrase din datele acestea sunt clare: mediul online devine cu siguranță una dintre cele mai mari piețe de desfacere din România și din lume, lucru care trebuie să dea de gândit oricărui antreprenor interesat de dezvoltarea afacerii sale. Comerțul pe internet reprezintă o oportunitate excelentă de creștere care nu trebuie ratată.

Aici intervine WooCommerce – un modul open-source, gratuit, dezvoltat inițial de WooThemes apoi achiziționat de Automattic (operatorul WordPress.com), creat să funcționeze ca o piatră de temelie pentru construcția magazinului dumneavoastră online.

Vă prezentăm în continuare principalele avantaje în utilizarea plugin-ului WooCommerce precum și motivele pentru care acesta este alegerea ideală pentru crearea unui site de eCommerce de succes.

1. Securitate

Securitatea tranzacțiilor online este un punct nevralgic pentru mulți dintre utilizatorii serviciilor de eCommerce, iar o pagină punct de vânzare care nu inspiră siguranță vă va face să pierdeți un număr însemnat de clienți. Din acest motiv, este foarte important să vă asigurați că utilizatorii pot efectua tranzacții fără riscuri de securitate dar și să demonstrați că site-ul dumneavoastră este un loc sigur.

Un avantaj enorm al plugin-ului WooCommerce îl reprezintă frecvența actualizărilor de securitate – compania Automattic colaborează îndeaproape cu experți în securitate online pentru a monitoriza codul sursă în vederea identificării vulnerabilităților și de a le repara în cel mai scurt timp. Aceste actualizări sunt foarte ușor de aplicat prin simpla apăsare a unui buton în interfața de administrare a site-ului dumneavoastră WordPress.

Aspectul profesionist al unui website creat cu WooCommerce poate face minuni când vine vorba de a câștiga încrederea potențialilor clienți. În plus, faptul că acesta este un modul pentru WordPress nu face decât să vă ofere opțiuni suplimentare de a vă asigura că site-ul dumneavoastră este un loc sigur, precum utilizarea certificatelor SSL (Secure Socket Layer) ori integrarea unor plugin-uri suplimentare ce țin de securitate.

2. Gratuit și foarte bun

WooCommerce este gratuit! Acest aspect este unul dintre cele mai importante, în special pentru comercianții mici și mijlocii care sunt la începutul călătoriei lor în domeniul eCommerce și care doresc să mențină investițiile inițiale de capital la un nivel cât mai scăzut.

Deși este gratuit, WooCommerce vine echipat cu o colecție cuprinzătoare de feature-uri care vă vor fi de folos pentru managementul și dezvoltarea afacerii online. Mai mult decât atât, plugin-ul poate fi personalizat și adaptat nevoilor dumneavoastră prin utilizarea extensiilor disponibile gratuit sau contra cost.

Nu în ultimul rând, un site dezvoltat pe baza modulului WooCommerce arată excelent și respectă standardele de responsive web design ale temei de WordPress pe care o alegeți. În plus, conform site-ului builtwith.com, acest plugin este de departe cel mai des întâlnit la construcția site-urilor de comerț online, ceea ce înseamnă că majoritatea utilizatorilor vor fi deja obișnuiți cu stilul și funcționalitățile unei astfel de pagini – acest lucru reprezintă un avantaj considerabil deoarece un potențial cumpărător se va simți mai în siguranță cheltuindu-și banii într-un magazin cu care este deja familiarizat.

Atenție!  WooCommerce în sine este gratuit, dar construcția unui site cu funcționalități complexe presupune o serie de cheltuieli care țin de tema de WordPress aleasă, de serviciile de hosting necesare ori de cumpărarea unor extensii pentru WooCommerce. Spre exemplu, extensia „Storefront Reviews”, care vă permite afișarea pe home page a unor recenzii de produse scrise de clienții dumneavoastră, este disponibilă contra cost.

3. SEO

WooCommerce este un modul de WordPress, ba chiar mai mult, este deținut de Automattic, compania care are în portofoliu site-ul WordPress.com. Din acest motiv, implementarea plugin-ului într-un site WordPress este simplă și rapidă, ceea ce vă permite să profitați la maxim de opțiunile oferite de ambele, un lucru deosebit de benefic pentru a vă asigura că site-ul dumneavoastră ocupă un loc fruntaș în lista de rezultate.

De asemenea, toate avantajele oferite de WordPress sunt automat transferabile unei pagini web construite prin WooCommerce. Un exemplu la îndemâna oricui este funcționalitatea de blogging, care poate fi folosită cu succes de către un administrator web pentru a atrage trafic pe site, pentru a face reclamă unor produse pe care le oferă spre vânzare ori pentru a educa potențialii clienți.

4. Personalizabil

Modulul WooCommerce este open-source – codul sursă pe care acesta se bazează este disponibil gratuit și poate fi modificat și redistribuit după bunul plac al fiecăruia. Acest lucru înseamnă că dezvoltatorii web sau oricine altcineva îl pot adapta sau modifica în funcție de necesități, iar rezultatul este o colecție vastă de extensii care vă vor permite să adaptați plugin-ul la nevoile afacerii dumneavoastră.

O simplă privire aruncată pe pagina WooCommerce.com ne arată că, la acest moment, există puțin peste 300 de astfel de extensii oficiale care adaugă funcționalități diferite, de la instrumente de marketing, până la sisteme pentru managementul execuției logistice a comenzilor.

Avantajul pentru proprietarii de website-uri de eCommerce este imens: utilizarea modulului WooCommerce vă oferă un număr mare de opțiuni de personalizare care pot fi adăugate de la început sau „din mers” pentru a răspunde unei necesități nou apărute, ori pentru a vă dezvolta afacerea în orice direcție decideți că este cel mai rentabil.

5. Flexibil

Flexibilitatea plugin-ului WooCommerce reprezintă un avantaj major pentru antreprenori. Un magazin creat prin utilizarea acestuia oferă din start un număr mare de opțiuni, ceea ce îl face potrivit pentru diferite tipuri de afaceri.

WooCommerce se potrivește perfect unui site de vânzări de produse fizice, dar poate la fel de bine să fie utilizat la construcția unui magazin online de servicii, de produse digitale sau chiar și pentru rezervări. Veți vedea că acesta este utilizat cu succes în domenii foarte variate, de la vânzarea de bijuterii, până la site-uri de eLearning sau rezervări turistice.

De asemenea, spre deosebire de alte instrumente asemănătoare disponibile gratuit, WooCommerce nu vă limitează nici când vine vorba de numărul de produse oferite spre vânzare și nici referitor la variațiile produselor. În plus, plugin-ul oferă numeroase soluții de plată, de la PayPall până la transfer bancar internațional, precum și oportunitatea de a integra un sistem care oferă utilizatorului opțiuni referitoare la livrare.

Practic, un site de eCommerce creat folosind acest plugin vă oferă posibilități nelimitate de dezvoltare a afacerii dumneavoastră in orice direcție considerați de cuviință, indiferent când luați decizia de a adăuga sau de a renunța la funcționalități.

6. Instrumente de analiză

Plugin-ul WooCommerce vă va pune automat la dispoziție un sistem de analiză complet și foarte ușor de folosit. Acesta include date referitoare la volumul total sau mediu de vânzări sortat în funcție de dată sau produs, statistici legate de profilul cumpărătorului și multe altele. Toate acestea sunt prezentate într-un mod simplu, eficient și elegant, cu grafice și tabele.

Pe lângă instrumentele ce țin de analiza indicatorilor comerciali ale afacerii dumneavoastră, WooCommerce suportă și este compatibil cu integrarea diferitelor sisteme de analiza a traficului, inclusiv Google Analytics, Kissmetrics sau Heatmaps. Astfel, pe un site creat cu ajutorul lui WooCommerce aveți ocazia să folosiți sistemul dumneavoastră preferat de analiză direct din interfața WordPress.

7. Suport tehnic

Un alt avantaj demn de luat în seamă legat de utilizarea modulului WooCommerce ține de suportul continuu pus la dispoziția administratorilor de pagini web. O simplă căutare pe Google scoate la iveală o sumedenie de resurse legate de utilizarea cât mai eficientă și sigură a acestui modul.

De asemenea, orice firmă respectabilă care oferă servicii de construcție de website va avea grijă să își informeze și educe clientul cu privire la utilizarea paginii de administrare a site-ului creat cu WooCommerce.

Contractarea serviciilor Fox-It pentru crearea unui site de eCommerce include automat ședințe explicative legate de interfața de administrare și de opțiunile pe care noul proprietar le are la dispoziție pe termen scurt, mediu și lung, inclusiv suport în format scris.

În plus, popularitatea lui WooCommerce înseamnă că există o comunitate imensă gata oricând să vă ofere sfaturi sau idei despre cum să faceți din site-ul dumneavoastră WooCommerce o poveste de succes.

Fundația unei afaceri durabile eCommerce

În concluzie, WooCommerce este alegerea perfectă pentru cei care doresc să pornească cu succes o afacere de comerț online. Acest modul de WordPress este gratuit, complet personalizabil, foarte flexibil și sigur și vă pune la dispoziție o sumedenie de instrumente de analiză comercială sau de SEO, precum și suportul tehnic necesar pentru a vă putea folosi de site-ul nou creat fără bătăi de cap.

Dacă considerați că soluția propusă de WooCommerce se potrivește proiectului dumneavoastră sau dacă vreți sa aflați mai multe despre cum acest plug-in poate veni în întâmpinarea nevoilor site-ului de eCommerce pe care îl administrați, experții Fox-It vă stau la dispoziție cu răspunsuri, sfaturi și analize.

Tot ce aveți de făcut este să ne contactați și să ne împărtășiți ideea dumneavoastră de eCommerce, iar de restul de ocupăm noi.

2018-02-06T13:30:47+00:00 ianuarie 16, 2018|